Spageti-rebus bersama sedikit garam dan sesudu minyak. Kemudian toskan airnya.
1 labu bawang besar-potong dadu
2 ulas bawang putih-cincang halus
½ cawan sos tomato
5-6 biji cendawan butang-hiris nipis
1 tin cili tuna cap Ayam
Garam dan gula secukup rasa
Sesenduk air rebusan spageti
Minyak zaitun untuk menumis
Cara-cara membuatnya:
- Panaskan minyak zaitun. Tumiskan bawang putih hingga naik bau. Masukkan bawang besar dadu.
- Setelah bawang layu, masukkan sos tomato dan cili tuna. Kacau sebati. Masukkan air rebusan spageti tadi. Biarkan mendidih dan sedikit pekat.
- Masukkan cendawan butang, garam dan gula. Gaul sebati untuk beberapa minit. Siap.
- Isikan spageti ke dalam pinggan dan curahkan sos spageti ke atasnya.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Dah makan?