Bahan-bahan:
4 keping tauhu-digoreng separuh garing(tak perlu dipotong)
½ cawan isi udang-dicincang /dikisar halus
Sedikit garam
Sedikit lada sulah
1 sudu besar tepung jagung
Cara-cara membuatnya:
- Satukan isi udang bersama garam, lada sulah dan tepung jagung. Gaul hingga sebati.
- Potong sekeping tauhu yang telah digoreng tadi menjadi dua bahagian. Korek sedikit isinya dan campurkan isinya bersama-sama dengan campuran isi udang tadi. Gaul sebati.
- Sumbatkan campuran isi udang itu ke dalam tauhu dan ratakan. Buat langkah ini kepada kepingan tauhu yang lain.
- Panaskan minyak dan goreng tauhu yang telah siap disumbat dengan campuran isi udang tadi sehingga campuran udang masak sepenuhnya.
- Apabila telah masak sepenuhnya, angkat dan hidangkan. Prawn Pie ini enak dimakan bersama sos cili Thai atau sos yong tau foo ataupun boleh juga dimasukkan ke dalam sup sayur-sayuran.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Dah makan?