Jumaat, 13 Januari 2012

Prawn Pie



Bahan-bahan:

4 keping tauhu-digoreng separuh garing(tak perlu dipotong)
½ cawan isi udang-dicincang /dikisar halus
Sedikit garam
Sedikit lada sulah
1 sudu besar tepung jagung

Cara-cara membuatnya:

  • Satukan isi udang bersama garam, lada sulah dan tepung jagung. Gaul hingga sebati.
  • Potong sekeping tauhu yang telah digoreng tadi menjadi dua bahagian. Korek sedikit isinya dan campurkan isinya bersama-sama dengan campuran isi udang tadi. Gaul sebati.
  • Sumbatkan campuran isi udang itu ke dalam tauhu dan ratakan. Buat langkah ini kepada kepingan tauhu yang lain.
  • Panaskan minyak dan goreng tauhu yang telah siap disumbat dengan campuran isi udang tadi sehingga campuran udang masak sepenuhnya.
  • Apabila telah masak sepenuhnya, angkat dan hidangkan. Prawn Pie ini enak dimakan bersama sos cili Thai atau sos yong tau foo ataupun boleh juga dimasukkan ke dalam sup sayur-sayuran.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dah makan?