Bahan-bahan:
Kacang botor-dihiris serong(suka hati nak banyak mana)
½ cawan cendawan butang-bersihkan dan hiris nipis
½ cawan isi ayam-dihiris nipis
1 labu bawang besar-dihiris separuh bulat
2 ulas bawang putih-diketuk
Garam dan perasa secukup rasa
1 biji cili merah-dihiris serong
sedikit air
minyak untuk menumis
Cara-cara:
- Panaskan minyak di dalam kuali. Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga naik bau.
- Masukkan isi ayam. Tumis sehingga ayam separuh masak.
- Apabila ayam telah separuh masak, masukkan cendawan, kacang botor dan sedikit air(dalam ¼ cawan sahaja). Kacau goreng sehingga masak sepenuhnya.
- Masukkan garam dan perasa secukupnya. Kacau goreng seketika sebelum tutup api.
- Hidangkan ke dalam pinggan. Taburkan cili merah di atasnya.
Yati, nnt akak datang rumah Yati, masaklah Yati punya specialty, yea... hee,akak tau makan jer... ha..ha..ha..
BalasPadam